Уважаеми партньори, този сложен исторически момент, в който се намираме, несъмнено ще доведе до много съществени промени, които ще настъпят в начините, по които правихме бизнесите си до днес.

Ето защо е изключително важно да се адаптираме бързо и да вземем нужните мерки възможно най-рано, интересувайки се от актуалните политически и икономически новини, правейки анализ от гледната точка на нашия бизнес: кои обстоятелства и действия как биха ни се отразили в чисто стратегически план – като мястото на компанията в съответния бранш и район; също минимизиране на загубите; нови пера за увеличаване на печалбата; не маловажното социално значение на дейността ни за обществото.

I  Съкращаване на веригите за доставки: Колкото по-дълга е една верига на доставка, толкова по-голям е шансът нещо в нея да се обърка и толкова по-високи са транспортните разходи на стоките и резервните им части /особено с нарастването на цените на петрола и горивата/. Нашата цел е стоките, които предлагаме да се произвеждат възможно най-близко до нашите клиенти! Ние в „БОЛДА“ООД работим само с български и европейски производители /Австрия, Германия, Италия, Полша/.

II  Увеличаване на хранителните запаси: Предвид постоянния скок в цената на енергията, която се отразява на всички стоки, но най-социално значимо на хранителните, започна увеличаване на държавните и лични запаси от храни! ЦЕНИТЕ НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РАСТАТ, ЗАРАДИ КОЕТО Е МНОГО ВАЖНО ДА СЕ СЪХРАНЯВАТ СИГУРНО! Качествената хладилна техника в този момент ще направи това за Вас и продуктите, изискващи ниски температури!

III  Сваляне на зависимостта от руския газ и други суровини: Това ще усили интереса към европроектите за инвестиции в чисти енерговъзобновяеми източници, в сферата на енергийната ефективност и за топлоизолация. Надяваме се, на родна почва, малко по-дълго да продължим да използваме изкопаемите горива и ядрената енергия. Ние от „БОЛДА“ООД ви предлагаме икономични и енергийно ефективни хладилни уреди! В тях се използват само разрешени хладилни агенти, които са екологични, имат съвсем минимален парников ефект и не показват озоноразрушаващ потенциал.

IV  Други финансови и технологични изменения: Развитието и разрастването на търговията с криптовалути, продължава да измества традиционните инвестиционни продукти. Централните банки също създават цифрови валути и се опитват да консолидират обмена им. Все по-нарастващото търсене на високотехнологични електронни устройства и в същото време ограничените ресурси на важни за тяхното производство метали и полупроводници, прави технологиите все по-геополитически и регионално обусловени.

Всички тези качествени изменения на бизнес климата, ще доведат със сигурност до спад в транспортния и свързания с него застрахователен бранш. Ще се повишават цените на горивата, торовете, земеделската продукция, така, че стремежът в световното изхранване ще бъде към намаляване дела на фуража и месото /60% от зърнените култури са за фураж; значение има и високия дял на въглеродни емисии, които продуцира животновъдството/ и популяризиране на алтернативни протеинови продукти. Които също ще изискват по-дългосрочно и качествено съхранение при подходящи температури. Заложете на сигурна хладилна техника, доставена от нас – „БОЛДА“ООД.