Всеки собственик на магазин за храни желае хладилните уреди в обекта да работят безпроблемно и сигурно, и хранителните продукти да се съхраняват при необходимата температура, тъй като е изключително важно качеството им да се запази, клиентите да остават доволни и да се връщат отново и отново. Затова, като една сложна механична система, е необходимо хладилните витрини да бъдат периодично проверявани и поддържани, т.е. профилактирани. Целта е тяхната правилна и безаварийна работа да е гарантирана за максимално дълъг период от време.

Колко всъщност е важна профилактиката?

Неслучайно водещи фирми-производители на хладилна техника изискват поне веднъж годишно системите, произведени от тях, да бъдат обслужени и профилактирани от оторизиран специалист. Това се прави с цел при възникване на евентуален проблем със съответния търговски хладилник, той да не бъде в следствие на неправилна експлоатация или поради причина, която е можело да бъде установена и отстранена преди да е довела до по-сериозни последствия. Като например намален капацитет на компресора на уреда, поради загуба или ниско налягане на хладилния агент /фреона/.

Появата на вибрации във вътрешното тяло може да се дължи на замърсяване и натрупване на прах по вентилаторите и на кондензатора на агрегата. Това би довело до „разбиване” на лагерите или до намалено топлоотдаване, поради плътното покритие от прах и микроорганизми, което затруднява нормалната му работа. Образуването на плътен слой е много опасено и, ако не се почиства регулярно и внимателно, би могло да доведе до изгаряне на компресора. Потребителят трудно би могъл да го изчисти сам, поради което е препоръчително да повика специалисти с опит в тази дейност. Всички евентуални повреди могат да бъдат установени и отстранени при извършване на ежегодна профилактика на хладилната система.

Защо е необходимо да се извършва профилактика?

Профилактиката се извършва с цел подобряване ефективността на хладилната витрина в режим на охлаждане и води до намаляване разхода на електроенергия.

Колко често се прави профилактика?

Веднъж годишно е достатъчно да се направи техническо обслужване, за да работи безпроблемно и дългосрочно хладилния уред за професионална употреба.

До какво води липсата на профилактика?

Когато се пренебрегва извършването на профилактика, първо губим ефективността на охлаждане, а непочистените и силно замърсени кондензатори изразходват повече електрическа енергия.

Какво включва професионалналната профилактика:

По същество профилактиката на хладилната витрина се състои в основно почистване на кондензатора и оглед на агрегата за течове и пропуски в херметичността на системата. Налягането на хладилният агент /фреона/ в системата се замерва и се проверява при невъзможност на съоръжението да достига желаната и необходима температура. Само тогава се прави това, тъй като при закачването и откачването на манометрите за измерване на налягането, винаги изтича в атмосферата количество фреон, макар и минимално. При установявяне на недостиг на фреон, вследствие на работния процес, тогава е от съществено значение  веднага да се зареди необходимото количество, защото недостига му в системата би довело до сериозни проблеми в работата на компресора и подържането на необходимата температура на продуктите. Също така се преглеждат параметрите на електронния контролер и, ако не са каквито трябва да бъдат, се настройват допълнително.

Как можете да запазите час за профилактика?

Запазете бързо и лесно своя час за профилактика на телефон 052/608-725.

Въпреки нашествието на чуждестранните вериги хипермаркети, най-близо до нас си остава кварталния магазин за хранителни стоки. Винаги ще ни е най-удобно от там да си пазаруваме ежедневните продукти – хляб, мляко, сирене и др. Затова е много важно този магазин да е обзаведен така, че да се използва максимално ефективно търговската площ. Не може без […]

Всеки собственик на магазин за храни желае хладилните уреди в обекта да работят безпроблемно и сигурно, и хранителните продукти да се съхраняват при необходимата температура, тъй като е изключително важно качеството им да се запази, клиентите да остават доволни и да се връщат отново и отново. Затова, като една сложна механична система, е необходимо хладилните […]

Уважаеми собственици и управители на магазини за хранителни стоки, в разгара на жежкото лято и икономическата криза, един много важен фактор за успеха на Вашия бизнес са ниските разходи!Добрите заплати са задължително перо за всеки, който иска да мотивира персонала – минимума е по класификатора за професиите, а допълнителен стимул са процент от оборота, бонуси […]

Различните типове магазини за храна и професионалните кухни предявяват индивидуални изисквания към прецизно регулиращите устройства за подържане на температура. Такива изисквания често се явяват ключови елементи за надеждност в експлоатацията, а оттам – в качеството и себестойността на крайния продукт. Ние доставяме ефективно хладилно оборудване, системи за съхранение и презентация на най-разнообразни хранителни продукти – […]

hladilna-vitrina-basia-igloo-bolda

Класически модел щандова хладилна витрина – топ-модел в листата на IGLOO-Poland. Хладилни витрини със статично или с принудително охлаждане на въздуха, предназначени за излагане и продажба на прясно месо, колбаси, сирене и др. Характеристики: • Модерен дизайн с извити стъкла и отваряне напред за по-лесно почистване на хладилната витрина • LED oсветление вътре във витрината […]

vertikalna-otvorena-vitrina-igloo-paros

Стенна отворена хладилна витрина с динамично охлаждане, електронен контролер с дисплей, автоматично саморазмразяване, LED осветление, 4 реда подвижни рафтове по височина и наклон + базов рафт, панорамни страници, нощна щора. Към описание на моделa: Вертикална отворена хладилна витрина PAROS

standowa-hladilna-vitrina-monika

Универсален модел щандова хладилна витрина на IGLOO, отличаваща се с отлични технически характеристики, високо качество, класически дизайн и добра цена. Широчина 83 см. Подходяща за всички търговски обекти и за магазини за хранителни стоки с ограничена площ.

Търговските фризери LIEBHERR за замразени продукти и сладолед са важно оборудване за всеки хранителен магазин. Силно въздействаща презентация на асортимента чрез енергоспестяващо светодиодно вътрешно осветление, оптимална организация и сортиране на съхранението в окачените кошници, ясен поглед през удароустойчивите и лесноподвижни плъзгащи се капаци от закалено безопасно стъкло. Значително намалена консумация на електроенергия и други експлоатационни […]

СТЕРИЛИЗАТОРИТЕ ЗА ПОМЕЩЕНИЯ VS са иновативни дезинфекциращи и стерилизиращи уреди с филтрираща въздуха функция, които използват високоефективни бактериологични и вируцидни UV-C лампи и генератор на озон. Те са достъпни в няколко варианта, различаващи се по мощността, използвана от UV-C лампите, eфективността на озоновия генератор и обема на стерилизирания въздух. Серията включва моделите: VS-450, VS-600, VS-900, […]

Преди повече от 23 години, две млади двойки приятели, окрилени от бизнес идеите си в новата пазарна икономика, тръгват да правят магазин за хранителни стоки във Варна… Но в града няма предлагане на ново хладилно оборудване, което да удовлетвори изискванията им за качество и цена, затова в люта зима, потеглят към Пловдивския регион /където има […]