Хладилници и фризери LIEBHERR за пекарни и сладкарници

Сладкарниците и пекарните са бранш, който отправя пред хладилните съоръжения специфични предизвикателства. Наред с хладилниците и фризерите за работните помещения, този асортимент обхваща и фризерните ракли серия GTI и хладилниците за напитки в търговските обекти. Със сигурност можете да разчитате на професионалните уреди на Либхер – 24 часа в денонощието и 365 дни в годината.

Високата околна температура, праха и брашното във въздуха, както и честото отваряне и затваряне на вратите – са само част от предизвикателствата пред хладилниците и фризерите за пекарни и сладкарници. Удобството и лесното почистване са задължителни за работното ежедневие на професионалните уреди. Освен това, те би следвало да функционират надеждно, да работят икономично и да се нуждаят от малко електроенергия.

Благодарение на дългогодишния производствен опит в областта на хладилната технология, LIEBHERR предлага редица модели за оптималното разполагане и съхранение на хлебните изделия. Още в концепцията на новите хладилници и фризери се разработват иновативни технологии, които гарантират спазването на специалните изисквания за качество и безопасност в пекарните и сладкарниците.

Суровините, полуготовите и готовите тестени изделия се съхраняват по най-добрия възможен и прегледен начин, отдава се специално значение на поддържането на константна температура и на комфорта на обслужването, така че уредите да предоставят перфектна охладителна мощност, дори и при високи околни температури и да позволяват оптималното поставяне на тавите за печене /благодарение на разместващите се опорни шини/. Вътрешното пространство от отлично обработена хром-никелова стомана наистина позволява лесно почистване.

Прилагайки най-модерната електроника, в комбинация с ефективните охладителни системи, професионалните уреди Либхер са особено енергийно ефективни и екологични /сертифицирани съгласно стандарта ISO 14001 – Системи за управление на околната среда/.

Хладилниците и фризерите LIEBHERR за пекарни и сладкарници са перфектни за професионална употреба – висококачествената обработка на всички компоненти и множеството полезни детайли в оборудването, се грижат за това, уредите да се справят самостоятелно дори и в напрегнатото ежедневие.

LIEBHERR-отлики:

1/ Регулиране на влажността на въздуха

Индивидуално настройващи се условия за съхранение

Благодарение на динамичното охлаждане, влажността на въздуха при хладилниците може да се настройва съобразно нуждите. Например настройката за висока влажност на въздуха предотвратява изсъхването на сметановите торти. А обратното – настройката на ниска влажност предпазва фондана или шоколадовата глазура от конденз. Затова уредите от серията BKPv и BRFvg могат да се използват перфектно като хладилници за сладкарници и пекарни.

2/ Сигурно охлаждане

Защита за чувствителните хлебни изделия

Чувствителните хлебни изделия не търпят директен студен въздух, затова тук той се подава по специален начин. Така съхраняваните тестени изделия и сладкарски продукти се предпазват от изсъхване и деформиране. За да работят сигурно /дори и при забравена отворена врата/, уредите от сериите BKPv, BRFvg, BGPv и BFFsg разполагат със светлинни и звукови алармени сигнали, които предупреждават надеждно, когато вратата на уреда не е затворена напълно.

3/ Дигитално регулиране на температурата

Ефективна електроника

Добрият топлообмен на уреда с околната среда и ниските разходи за електроенергия се постигат и чрез ефективно работещ електронен контролер. Температурата вътре в уреда може да се види с точност до 1 градус от вън чрез дигиталния температурен дисплей. По този начин, за да се контролира температурата, не е необходимо вратата да се отваря. За максимална сигурност, уредът може да бъде свързан и с централна алармена система.

4/ Гъвкави опорни шини за тавите за печене

Ефективно вътрешно разпределение

Здравият вътрешен корпус е оборудван с разместващи се L-образни опорни шини. В зависимост от модела върху тях могат да се поставят до 25 тави за печене със стандартни размери 600x400mm респ. 600x800mm. Така охладените продукти могат да се поставят директно във фурната.

5 / Самозатварящи се врати

Икономия на време и на електроенергия

Самозатварящите се врати предотвратяват ненужната загуба на студ. Това намалява консумацията на електроенергия. Доставяният като опция крачен педал за вратата при някои модели се използва за отваряне дори и с напълно натоварени ръце – това дава значителни времеви предимства при професионалните условия на приложение. Отварянето на вратата се улеснява и от стабилната и интегрирана във вратата дръжка-лайстна.

6/ Охлаждане и замразяване без заледяване

Интелигентна функция за размразяване

Електронният контролер при уредите от серията ProfiLine при нужда стартира автоматичен процес на размразяване с горещ газ. Този процес завършва за около десетина минути и особено допринася за енергийната ефективност. При фризерите с NoFrost, продуктите се замразяват с охладен циркулационен въздух, а влажността на въздуха се отвежда навън. Така се предотвратява заледяването на фризерното пространство.

7/ Лесно почистване

Хигиенични материали и форми

Външният корпус е изпълнен с цели странични стени без снадки и затова е много лесен за поддръжка. Материалът е хигиенична неръждаема благородна стомана. Под опорните крачета /които са регулируеми на височина/ е осигурено свободно пространство, което прави почистването под уреда изключително лесно. Голямо значение за лесното почистване вътре има дълбоко изтегленият вътрешен корпус от хром-никелова стомана с големи радиуси на ъглите и отвор в пода за оттичане на водата 3/4″.

8/ Здрава ключалка на вратата

Защита за скъпите запаси

Здравата ключалка, която е поставена независимо от дръжката на вратата, предпазва продуктите в уреда от нежелан достъп.