Разлики между професионалните и домашните хладилни уреди

Каква е разликата между хладилните уреди за домашна и за професионална употреба?

В търговските обекти за храни и заведенията за обществено хранене, храните и напитките се предлагат по строго регламентиран от нормите за хигиена и качество начин.

Освен това много често обаче, негово величество клиентът се „глези” с приятно охладени определени артикули като безалкохолни напитки и бира например. И това е изключително важно от търговска гледна точка.

Вашият магазин е вашата витрина и със сигурност се нуждае от специализирано хладилно оборудване, затова запознайте се с колекцията ни от подбрани хладилни витрини и професионални хладилници с отлично съотношение качество/цена.

По какво се различават?

Когато говорим за хладилна техника, е нужно да направим едно важно разграничение: Търговските охладители и хладилни витрини за магазин са много различен тип уреди от битовите. Макар предназначението им да е сходно (държат храната студена, за да я защитят от разваляне), двата типа хладилници доста се различават по принципа на работа.

Търговската хладилна витрина, има значително по-висока производителност, касаеща охлаждането, тъй като в търговските обекти уредите трябва да се справят с много повече отваряния на вратите, отколкото в домовете. Всяко отваряне внася топъл въздух във вътрешността на уреда, който влияе на температурата на храната и изисква още мощност за охлаждане. Т.е. уредът трябва да възстанови бързо съответните параметри на охлаждане, за да се гарантира безопасността на хранителните продукти. Докато при домашните хладилници охлаждащият елемент е една студена плоча и се разчита на естествената циркулация на въздух за изстудяване на вътрешното пространство, то витрините разчитат на вентилатори, които да разпространят студения въздух в цялата вътрешна част.

Поради често по-голямата си площ на съхранение, търговската хладилна витрина обикновено е снабдена с по-мощен компресор. Компресорът е елементът, осигуряващ изстудяването на вътрешността на охлаждащия уред. Един от основните показатели за качеството на витрините е вложения компресор.

Професионалните уреди се различават също и по предназначение и позиция на корпуса. Така например за съхранение на меса, колбаси, месни и млечни деликатеси, салати, се използват предимно хоризонтални хладилни витрини (наричани още и щандови, защото са разположени като щанд – пред тях е клиента, който има отлична видимост към продуктите и може да направи бързо и лесно своя избор, а зад витрините е обслужващия персонал), докато напитките – безалкохолни и слабоалкохолни се държат във вертикални охладители тип колона. И двете разновидности са необходими в магазините за хранителни стоки.

Мощният компресор е необходим и в двата случая, за да се гарантира, че след всяко отваряне на вратата, температурата бързо ще се възстанови до оптималните стойности. Той компенсира и други фактори, свързани с професионалната охлаждаща техника, например стъклените врати, които са с ниски термоизолационни свойства, както и отворената предна част на някои видове хладилни витрини.

Какъв е нашия асортимент и какво да очаквате от нас?

За разлика от големите вериги магазини за битова и професионална техника, ние доставяме единствено професионални хладилни витрини, хладилници и фризери, задоволявайки нуждите на търговците от цялата страна. Нашето онлайн присъствие осигурява лесен, удобен и изгоден начин да се оборудва изцяло един стартиращ магазин или да се преоборудва действащ магазин за хранителни стоки. Уредите ни са с отлично качество, а добавената стойност, която получавате чрез консултацията от професионалния ни екип и избора на най-подходящите за вас модели витрини, гарантира дългосрочния ви успех.

Асортиментът ни покрива целия диапазон при охладителите от типа „дисплей”. Можем да доставим изключително функционална малка хладилна витрина (настолна, т.нар. тип хладилна мензола), както и по-масивни модели, разполагащи се на пода. По-малкият охладител е напълно достатъчен за обектите с малка търговска площ и по-ниска натовареност, докато големият покрива напълно нуждите на магазините тип супермаркет.

Щандовите хладилни витрини дават възможност за разполагане в демонстрационната площ на множество видове хранителни стоки. Чудесен избор при продажба на богат асортимент от колбаси, млечни продукти, салати и други предварително приготвени студени ястия. Внедрена е специална система за ефективно охлаждане, като същевременно е намалена и възможността за образуване на лед по стените на вътрешната част.

Моделите са с устойчива конструкция от инокс, неподлежаща на корозия и деформация. Работният плот и вътрешната изложбена площ са от неръждаема стомана, позволяваща прецизно почистване с регламентираните почистващи и дезинфектиращи препарати. Всички вложени във витрините материали са с отлично качество, устойчиви на износване и безпроблемно поддържане на безупречна хигиена.

В настоящето хладините витрини се произвеждт с LED осветление. Освен много ефектното представяне на продуктите и по-доброто клиентско изживяване, осветяването на вътрешността дава по-добра видимост и за обслужващия персонал. Светодиодите са същевременно мощен и икономичен източник на светлина.

Предната част на хоризонталните модели представлява извито предпазно стъкло, което е много здраво, поради технологията на закаляване, която е използвана при производството му. Монтираните отзад плъзгащи се плексигласови врати са за предпазване от прах и насекоми и за да ограничат достъпа на топъл въздух до храните. Понеже в търговските обекти  с висока натовареност е по-трудно витрините да се изпразват и изключват за основно почистване, уредите използват система за обезскрежаване.

Нашият онлайн магазин https://www.bolda.bg/shop/ е перфектно място за покупка на големи и малки хладилни витрини. Осигурили сме възможност за постоянен и удобен преглед на артикулите, наред с максимално лесен начин на създаване на поръчките. Асортиментът ни е отличен, качеството – високо, със съответсващи цени. Доставяме професионално оборудване на територията на цялата страна.